Onsdags EMT april-maj: Tredelt førsteplads!


Søren Korshøj Laursen, SK68 – til tops som underdog!

Den netop afsluttede Onsdags-EMT fik tre vindere i Mesterklassen, idet halvdelen af feltet delte førstepladsen med 3½ af 5! En af disse var Søren, der som underdog bed skeer med de erfarne og fortjent tog del i førstepladsen! Han må dog dele æren med:

Mikkel Hansen, Nordre         og Allan Westenborg, Syddjurs   

Læs videre “Onsdags EMT april-maj: Tredelt førsteplads!”

Super SuperLyn! Peter Heine var suveræn


Han kom, han så, han sejrede! Heine var suveræn

Deltagerantallet til martsudgaven af Superlyn eksploderede hen sidst på ugen, og ikke mindst glædede vi os over, at Peter Heine der netop var kommet til Danmark valgte at stille op, og det trak åbenbart også mange andre stærke navne til, såsom Mads og Filip Boe, Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre, Jackie Andersen, Peter Grove, Pelle Bank og Lars Hansen! Læs videre “Super SuperLyn! Peter Heine var suveræn”

AaM: Skønhedspræmien kåret!


Esmat Guindy vandt skønhedspræmien ved AaM

En komité bestående af Jesper Mygind, Thomas Vestergaard og undertegnede har vurderet de indleverede partier til skønhedspræmien udsat ved Aarhusmesterskabet. Det tunge valg er faldet på Esmat Guindys gevinst mod Janus Christensen fra 4. runde. Når komiteens valg faldt på dette parti, skyldes det, at Esmat vandt partiet i et flot og effektivt slutangreb.

Læs videre “AaM: Skønhedspræmien kåret!”

Aarhusmesterskabet godt i gang

Aarhusmesterskabet 2018 er kommet godt i gang med 48 deltagere

I aftes startede AaM på Rosenvangskolen med Chess House og Aarhusskakklubberne som arrangør. Spillerne er delt op i 8 grupper á 6 spillere, og selv mesterskabet afgøres i Mester I, hvor IM Jens Ove Fries og IM Tobias Christensen er favoritter. Men andre vil givetvis blande sig, ja selv den lavestratede, talentet FM Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS vil kunne blande sig!

Læs videre “Aarhusmesterskabet godt i gang”

Dødt løb i Onsdags-EMT’en

        
Januar-februar onsdagsturneringen blev vundet på deling af Peter Grove og Vagn Jensen

Der var linet op til en stor finale i aftes i Chess House, idet Vagn Jensen – vinderen af november-december udgaven – førte med en halv foran Peter Grove og Kasper Skaarup, og de sidste to skulle mødes indbyrdes! Vagn sikrede sig en mindst delt førstepræmie ved at tage remis mod Mikkel Hansen – det er tredje gang inden for et halvt år de mødes i sidste runde, de to tidligere gange med hurtige remiser til følge, her blev partiet spillet ud i slutspillet!

Peter havde hvid imod Kasper, og han vandt partiet og nåede dermed op på en delt førsteplads. Vagn vandt det indbyrdes parti allerede i 1. runde, men da han siden afgav to halve, nåede en hårdt fightende Peter altså op!

Læs videre “Dødt løb i Onsdags-EMT’en”

Superlyn gik i Skolegade, Martin Mathiesen sejrede!

Martin Mathiesen får overrakt førstepladsen af BARTenderen

Årets første Superlyn blev afholdt på baren BART i Skolegade. Jeg havde været forbi tidligere på dagen og var spændt på, hvorledes det kunne arrangeres på de små runde borde … med almindelige papbrædter ville det have været en umulig opgave, men med Chess House’s træbrædter gik det alligevel, de stod mere eller mindre fast på de små runde borde, mens urene stod på en stol ved siden af! Læs videre “Superlyn gik i Skolegade, Martin Mathiesen sejrede!”

Jackie vandt Søren Bennedsen Mindeturnering

Jackie holder i første runde en spektakulær remis mod Martin,
det skulle sidenhen vise sig vigtigt
! Klik på billedet for at studere stillingen!

Der mødte 14 spillere op til Søren Bennedsen Mindeturnering, og vanen tro blev der spillet i 4 mandsgrupper, den nederste dog som en 6 mands Monrad. Mestergruppen bestod af arrangørerne Morten Rasmussen og Martin Matthiesen, samt Jackie Andersen og overtegnede.

Læs videre “Jackie vandt Søren Bennedsen Mindeturnering”

Ny deltagerrekord i den 3. Superlyn

Det hele afgøres i et ægte finaleparti mellem Mads Boe (tv) og
vinderen fra sidst, Peter Grove. Grove kunne ikke gentage succes’en!

Så var der igen deltagerrekord i Superlyn, denne gang 16 deltagere – og blandt disse den regerende Danmarksmester i nærskak! Flot af Mads Andersen at stille op i et felt, hvor det er svært at undgå at tabe rating! Og rating tabte en lidt ærgerlig Mads A, nu ryger han vist under 2500 i FIDE-lynrating (grænsen havde tidligere betydning, men den er (heldigvis!) for nylig ændret til 2600!).

(Se mange flere billeder her)

Læs videre “Ny deltagerrekord i den 3. Superlyn”

Ligaskak i Chess House i weekenden

Lars Schandorff og Igor Teplyi krydser klinger

Lars Schandorff og Igor Teplyi krydser klinger

I weekenden er der dobbeltstævne i Chess House i Xtracon-ligaen, lørdag spilles der fra kl. 14 og søndag fra kl. 10. Det er disse fire hold, der er sat i stævne: Team Nordea Skanderborg I, Hillerød I, Århus/Skolerne I & Nordre I.

Du er meget velkommen til at kigge ind i Chess House og se ligaskakken on side – det er naturligvis gratis!

Den 2. Superlyn havde 14 deltagere!


Peter Grove (til højre) vandt den 2. Superlyn i flot stil i finalerunden!
På billedet træner Peter under Festugeturneringen imod DM Mads Andersen

Den anden Superlyn havde 14 deltagere, og dermed må Superlyn siges at være på rette vej! Før det gik løs med lynskakken diskede Thomas Vestergaard op med Boller i karry, og det benyttede næsten alle sig af, så der blev totalt udsolgt!

Læs videre “Den 2. Superlyn havde 14 deltagere!”