Jackie vandt Søren Bennedsen Mindeturnering

Jackie holder i første runde en spektakulær remis mod Martin,
det skulle sidenhen vise sig vigtigt
! Klik på billedet for at studere stillingen!

Der mødte 14 spillere op til Søren Bennedsen Mindeturnering, og vanen tro blev der spillet i 4 mandsgrupper, den nederste dog som en 6 mands Monrad. Mestergruppen bestod af arrangørerne Morten Rasmussen og Martin Matthiesen, samt Jackie Andersen og overtegnede.

I første runde led Morten en krank skæbne mod mig, jeg har lovet Morten at vise partiet til skræk og advarsel:

Samtidig spillede Martin og Jackie et meget dramatisk parti, hvor Jackie noget tvivlsomt gav dronningen for to springere. Siden vandt Martin yderligere materiale, til gengæld fik han spærret sin konge nådesløst inde, klik bare på billedet øverst i artiklen! Her har Jackie ca 1 minut tilbage, Martin knap 2½. To minutter og få træk senere havde stillingen ikke ændret karakter, men Jackie havde nu lidt under et minut mod Martins 25 sekunder! Derfor valgte Martin fornuftigt at tage remis ved at tilbyde, han kan jo give evige skakker med damen.

I anden runde vinder Jackie hurtigt over Morten, mens Martin og jeg spiller følgende drama:

Jeg kæmpede heroisk videre, og det endte med at Martin skulle sætte mat med springer og løber på under et minut, det nåede han ikke! Derfor altså ½-½.

Så var der lagt op til en spændende afslutningsrunde. Det var forventet, at Martin ville vinde let over Morten, men det blev slet ikke tilfældet, og han skal vist være mere end glad for, at han overhovedet vandt til sidst!

Partiet mellem Jackie og mig var således afgørende, idet en vinder ville blive Minde-mester. Efter mine missede muligheder mod Martin spillede jeg dog fuldstændig uinspireret og blev kørt frygteligt over af Jackie, der dermed tog den samlede sejr!

           

Basis I blev en rigtig remisgruppe, og den blev derfor vundet med 2 af 3 af Mikkel Hansen og Bjarne Jensen.
I Basis II var der mere gang i den, og her vandt Søren Korshøj Laursen med 2½ af 3, Philip Uhre Knudsen nappede ratingpræmien og overlod således andenpladsen til Kurt Simonsen, de fik begge 2 points.

Men aftenens ubetingede højdepunkt var nu mellem 2. og 3. runde, hvor Asbjørn og Mona var værter med gløgg og æbleskiver, en rigtig hyggelig aften tæt ind under jul!

Link til turneringstabellerne her.