Besøg fra vort norske broderland

Lørdag d. 12. august fik CH et lille visit af Øystein Brekke, som er en vældig skakinteresseret nordmand, der lige var på bil- og cykelferie i danmark. Det er dejligt, at folk kan finde ud af at kigge forbi.

Øystein Brekke og … nok en eller anden ung nordmand.

Han syntes selvfølgelig rigtig godt om vores dejlige skakhus, og vi hyggede os med minder fra de gode gamle dage, da Nordre næsten altid slog alle andre 🙂 Øystein selv har haft alle mulige poster i norsk skak i tidens løb, og hans engagement har bl.a. resulteret i et større forfatterskab med mange skakbøger. Dem sælger han i sin butik i Drammen og over nettet via Sjakkbutikken.no.

Øystein havde en lille gave med til CH – “Sjakkskolen 1/ 2/ 3”, tre gedigne hæfter á 80 sider – samt opgavehæfter med 111 opgaver i hver. Det er den bedste indføring i skakkens verden, jeg endnu har set; meget velegnet til selvstudium for lidt større børn, der kan finde ud af at oversætte drilske norske ord til dansk på nettet, og for voksne, der ikke selv spiller skak, men ikke desto mindre gerne vil lære deres børn spillet – uden at blive irriteret over barnlige tekster.

Ja, det lyder godt, men hvad ved denne Øystein Brekke overhovedet om skak? Døm selv ved at læse her.

Hæfterne ligger i baren, så nysgerrige forældre og andre kan få et kig.

/ asbjørn (webmaster)