Nyhed

GM-turneringen godt i gang!

FM Matthias Bach (siddende tv) prøver at optale sine chancer mod Filip Boe efter det ret tvivlsomme officersoffer … Stående ses Jesper Lauridsen

Så kom GM-turneringen godt i gang! Der er naturligvis stor fokus på de unge fire danskere med normchancer, og i alt fald to af dem kom fint fra start med en hel, nemlig Jonas Bjerre og Bjørn Ochsner, begge endda med sort.

Filip Boe havde overtaget fra start, og det pressede modstanderen til et ret tvivlsomt officersoffer. Filip fik ikke spillet optimalt, og i tidnøden gav hans smartiness bagslag, og han måtte tage til takke med en halv.

Jesper Thybo fik en vis fordel mod Jens Ove Fries, men det var på bekostning af et stort tidsforbrug. Sagerne blev pludselig meget komplicerede, og det så ud til, at Jens Ove fik overtaget; næranalyser viser dog, at Jesper missede et par gode taktiske muligheder. Senere var han i alvorlig knibe, men heldigt for ham valgte Jens Ove en evig skak i slutspillet.

Der er hver dag rundeberetninger på skak.dk, for første runde her.