Nyhed

Kongeindisk på græsk … plus lidt mere!

Kotronias lægger ud med ideer i kongeindisk

De sentvarslede foredrag med GM-turneringens to græske stormestre blev heldigvis godt besøgt med stort set fuld hus, men med et meget blandet publikum. Det klarede de to dog med ophøjet sindsro, og vi fik to vidt forskellige foredrag!

Kotronias lagde ud med nogle grundideer i hhv. fianchetto og klassisk kongeindisk, alt illustreret med udgangspunkt i et par partier. De to timer med ham var en god appetitvækker for at anvende åbningen!

Så var det Grivas’ tur, nu med humor og … slutspil!

Så tog Grivas – trænernes træner! – over, og på en helt anden facon! De konkrete ideer og varianter var nu udskiftet med slutspilsteknikker og -viden. Nu var der fokus på bondestrukturer, og HVAD vil vi opnå, mere end HVORDAN vil vi opnå det.

Og et par af hans oneliners: “Work smart, but not too smart!”, “Learn from others mistakes (not your own!)”. Og moralen: “Know a little bit from everything!” – så studér ikke kun åbninger, men kig også på midt- og slutspil!

Lidt konkret fik vi også ud af den sidste time, for eksempel hvordan hvid vinder denne stilling – kan du??:

Hvid trækker og vinder!
Svar: Hvid kan ikke bryde sorts dækning af g6, så svaret er 1.g4!! På …hxg4 kommer 2.h5! og på …fxg4 kommer 2.f5!