Nyhed

En fantastisk skakuge

 

En fantastisk skakuge er slut i Aarhus.

En tak til alle, der har deltaget, arbejdet frivilligt eller på anden måde har bidraget til, at vi kunne få skabt Aarhus Skakfestival 2019.

Et stort tillykke til de nykårede Aarhusmestre, samt de to nye Senior Danmarksmestre.

Starten har givet os mod på at fortsætte i 2020, så reserver vinterferien allerede nu, det bliver endnu bedre næste år.

Dagene er gået hurtigt, og der var sjældent mulighed for at stoppe op undervejs, men nogle indtryk har dog sat sig fast:

Lørdag var vi oppe på over 140 betalende skakspillere til de forskellige turneringer på samme dag! Længe siden vi har haft det i Aarhus.

Filip Boe havde god grund til at smile i årets GM turnering.

Filip Boe vandt en IM Norm. Vi er så glade på vegne af hele familien. Så får man ekstra lyst og energi til at lave tilsvarende turneringer i fremtiden.

Cafeen på Dokk1 måtte melde udsolgt, skakspillerne (med familier) havde ryddet butikken. Næste år har vi lovet at advare dem inden vi kommer.

Stor succes, fuldt hus og masser af skak på Dokk1.

Der blev afholdt 5 seminarer med i alt over 100 deltagere.

Vi forsøgte at have 26 Livebrætter kørende på samme tid, men røg desværre ind i, at et par stykker var defekte.

Live chatten i DSU systemet var totalt overbelastet gennem hele turneringen, dels p.g.a. af den store interesse, dels p.g.a for lidt kapacitet.

GM Turneringen blev sendt på Chess 24.

Vi opnåede en fin pressedækning i adskillige medier, og det store scoop var TV2 Øst, der både lavede dækning af Senior DM og live transmission fra Chess House. Ikke så tit man ser det på dansk tv.

TV2 Øst dækkede også AaM for børn og unge på Dokk1.

I Chess House var der i løbet af de sidste 10 dage ca. 80 – 100 besøgende, hvoraf mange var forbi for første gang, eller ikke havde været på besøg i årevis.

5 dage før Stormesterturneringen skulle starte, manglede vi stadig den sidste stormester, der skulle være med, for at turneringen kunne blive en realitet. Så kom GM Grivas i hus, og alt var på plads, men der var da lidt sved på panden.

I Chess House blev der brugt ca. 60 ruller toiletpapir.

Der blev udbetalt præmier for over 20.000,00 kr. – og uddelt gavekort for ca. 15.000,00 kr.

Årets vindere i AaM for børn og unge.

Chess House modtager ikke penge eller støtte fra imagekampagnen, som er lanceret af Dansk Skak Union. Chess House arbejder for skakken og skakkens udbredelse på den lange bane, hvor imagekampagnen jo er en kampagne, og derfor er rettet mod en tidsbegrænset periode, som udløber om ca. 40 dage.

Der er fortsat to arrangementer tilbage inden Aarhus Skakfestival officielt slutter, henholdsvis JMC – Junior Master Class på lørdag og Kvindeskak mandag aften.

Dansk Skak Union, DSU 6. Hovedkreds og Dansk Skak Unions Støtteforening har ydet økonomisk støtte til GM Turneringen.

Aarhus Skoleskak har været både samarbejdspartner og direkte involveret i både arrangementerne på Skolernes Skakdag og til AaM på Dokk1.

Fredericia Skakklub med Claus Marcussen i spidsen har hjulpet både som arbiter, med livesending og udlån af livebrætter.

SK 68 har udlånt brætter til Senior DM, samt live brætter til GM turneringen.

Formand for DSU Poul Jacobsen var Chief arbiter til GM Turneringen, og hjalp også med live transmissionen.

Som skrevet i et tidligere opslag, er der mange gode kræfter, der arbejder for at skakken skal få succes i Aarhus.

Galla middag ved Senior DM i Saxild Strand.

Alle, der har ideer/forslag til næste års Skakfestival, er velkomne til at ringe eller skrive, enten her på Facebook eller på mail. Kontaktoplysningerne findes på vores hjemmeside.

Hvis du har lyst og energi til at være en del af fællesskabet, der arrangerer Aarhus Skakfestival til næste år, skal du også bare give besked, så kan du komme med i teamet.

Så er det blevet tid til at slappe af. I morgen starter hverdagen igen, og vi skal have flere tilmeldinger til vores onsdagsEMT, der sjovt nok starter på – onsdag!

Tak til alle for en fantastisk uge.

Sven Christensen
En både meget stolt og glad formand for:
Chess House

Links:
JP Aarhus dækkede Aarhus Skakfestival
Billeder fra hele ugen i galleriet
Pressemeddelelsen