NyhedResultat

Mads Boe vandt maj-Superlynen

Mads Boe (th) holder i sidste runde en halv mod Jens Fogh og napper dermed førstepræmien

Der var 12 deltagere i majversionen af Superlyn, og det betød 2 indledende 6-mandsgrupper, hvorfra de tre øverste i hver gruppe kvalificerede sig til A-finalen.

Lodtrækningen magede det således, at alle fire juniorer kom i samme gruppe! I denne gruppe tabte Mads Boe under en vis tumult til Jens Fogh, de to vender vi tilbage til! De vandt gruppen på deling med 4 af 5, da Jens tabte til Vitus Bondo. Der var stor spænding om den kvalificerende 3. plads, og det endte med ligestilling på 3 points til John Christensen og Vitus.

I den anden gruppe vandt jeg relativt sikkert med maksimum, mens Peter Kristensen blev toer med 3 points. Herefter kom så Dennis Hemdorff og Bjarne Lysgaard-Egeberg begge med 2½!

Der var altså i begge grupper ligestilling på tredjepladserne! Det betød et armageddom-parti om kvalificeringen til A-finalen. Bjarne er jo kendt for at være meget remisglad, men ikke her: Han havde hvid og skulle vinde! Det blev et tårnslutspil med en lille fordel til Bjarne, og han fik presset flot og vandt slutspillet! I den anden gruppe vandt John med de sorte over Vitus.

B-finalen: Det blev et tæt opgør om de to præmier: Dennis tabte i 2. runde til Vitus, som så i 3. runde tabte til Filip Uhre, der i første runde havde tabt til …. Dennis! Filip havde endvidere i 2. runde tabt til Jonas Nielsen, der efter de tre første runder også havde 2 af 3. Jonas tabte i de sidste to runder til Dennis og Vitus, og netop de to opnåede begge 4 af 5. Omkampen i to lynpartier endte 1-1, så vi fik her aftenens 3. Armageddon-opgør:

Dennis (th) vinder det parti over Vitus

A-finalen: Jeg var gået igennem den indledende med maksimum, men her kom jeg til kort, allerede i 2. runde tabte jeg et rigtigt kampparti til Jens Fogh, og i de næste runder blev det til remiser imod Bjarne og Mads. Dermed havde jeg overladt scenen til Mads og Jens, der begge vandt deres tre første. I fjerne afgav Mads så en halv til mig, men samtidig gik Jens helt ned imod Bjarne!

Der var nu lagt op til et rigtigt finaleparti mellem de to, Mads var en halv foran og havde de hvide; Det var for stor en mundfuld for Jens, Mads fik let sin remis og trak sig sejrrigt ud som aftenens Superlynmester!

Link til de indledende grupper her.
Link til finalegrupperne her.

(A+ hhv A- angiver hvem der vandt armageddon-opgøret)