Allan Stig ny Aarhusmester

Allan Stig (tv) vinder armageddom-finalen over Bjørn Ochsner

I aftes blev den hidtidige stærkeste turnering spillet i Chess House, nemlig AaM i lyn med 38 deltagere! Mesterskabet var lagt i forbindelse med Rasmus Skyttes juniortræningsseance i denne weekend, der har den israelske stormester Arthur Kogan som underviser.

Selvom Kogan var stået op kl 4 fredag morgen for at nå til Aarhus – hvor han i øvrigt underviste indtil kl 18.45, kort før start! – var han klar til at stille op imod et meget stærkt dansk felt med to stormestre, seks IM’er og to FM’er i front. Det gik længe godt for Kogan, 7½ af 8 i den indledende gruppe, og i A-finalen startede ham med 3½ af 4, før han gik sukkerkold med to boller til Filip Boe og Bjørn Ochsner.

GM Kogan (tv) var længe med helt fremme, men her går det for første gang galt mod Filip Boe

Deltagerne i A-finalen var alle blandt de 11 højst ratede, så det blev en meget intens finale, hvilket også ses af, at gruppen blev vundet af GM Allan Stig og IM Bjørn Ochsner med kun 5 points hver! Og lige efter med 4½ kom GM Kogan og GM Mads Andersen! Allan og Bjørn delte pengepræmierne og spillede så ét ammageddon parti om mesterskabstitlen: Allan trak de hvide, fik 4 minutter + 2 sekunder pr træk mod Bjørns 3 minutter plus 2 sekunder, og kravet til Allan var gevinst. Gevinsten fik han, og dermed er Allan Stig Rasmussen Aarhusmester 2019!

I B-finalen blev førstepladsen tredelt mellem FM Martin Matthiesen (forrest th), Rasmus Skytte (bagest th) og IM Martin Percivaldi (bagest tv). I rødt ses IM Jesper Thybo, der blev nr 5 efter IM Uffe Vinther-Schou

Nicolai Brondt havde spillet en skidt indledende gruppe, men i C-finalen var han suveræn og vandt med 6½ af 7; Mikkel Hansen blev nr. 2. D-finalen blev også overbevisende vundet af John Christensen med 6½, her blev Albert Møller nr 2. Endelig blev E-finalen vundet af Jonas Nielsen og Ture Nielsen, begge med 4 af 5.

Du kan se billeder fra turneringen her.
Alle partier lynrates (kun dansk), link til tavlerne i DSUs system her.

Finalegrupperne:

De indledende grupper:


AaM afgjort på korrektion

Uffe Vinther-Schou (tv) blev Aarhusmester og modtager sin præmie

Aarhusmesterskabet fandt sin vinder på korrektion: De førende før sidste runde Tobias Christensen og Nicolai Brondt spillede indbyrdes remis, og da Uffe Vinther-Schou besejrede Jens Fogh, nåede han op til de to; alle scorede de 5½ af 7. Mesterskabet blev herefter afgjort på korrektion til Uffes fordel, mens pengepræmierne blev delt.

Claus Støvring blev bedst i Gruppen 9-16 med 5 points
Sebastian Gråbæk modtager sin delte førsteplads i Gruppen 17-24. Førstepladsen blev delt med Casper Folkmann Bunch, der ses i gult bag Sebastian, begge scorede 4 points
Artem Reyzvikh var bedst med 3 points i Gruppen 25-30, og modtager her sin præmie

Du kan læse nærmere om slutopgøret og alle præmietagere på skak.dk her.
Og link til turneringstabellen har du her.

Vinderen af Gruppen 9-16 Claus Støvring brillerede et par gange, og det er gennemspilning værd, så her til slut de to partier:

Og partiet fra sidste runde taler næsten for sig selv:

Tak for denne gang!

AaM kom godt i gang

3. runde: Uffe Vinther-Schou (forrest th) besejrer Claus Støvring og bringer sig alene i spidsen. Bagved bliver det remis mellem Tobis Christensen (tv) og Jens Ramsdal.

AaM kom i aftes godt i gang i de snævre rammer i Chess House, der var om jeg så må sige fuldt hus! Aftenen bød på tre runder hurtigskak, og kun én spiller kom igennem med maksimum: Uffe Vinther-Schou. Uffe er dog skarpt forfulgt af en firbande med 2½: Tobias Christensen, Jens Ramsdal, Thomas Klitgaard og Nicolai Kvist Brondt.

Thomas Klitgaard (forrest) og Nicolai Kvist Brondt – begge til venstre – vinder over hhv. Rasmus Thøgersen og Johan Hardlei

Der afsluttes nu med to gange to koordinerede partier hhv. lørdag og søndag; Uffe møder i 4. runde Tobias. Som sagt er der fuldt hus, idet der jo også spilles GM-turnering med fine danske normchancer – og nedenunder ved baren er der naturligvis også god stemning:

Links til hhv. live og turneringstabel finder du på forsiden af chesshouse.dk

Midtvejsstatus: Normer i sigte !?

Bjørn Ochsner og Jonas Bjerre fører turneringen og har fine normchancer

Midtvejsstatus: De unge danske talenter ligger rigtig godt til i turneringen og besidder de tre første pladser! Bjørn og Jonas har begge scoret imponerende 4 af 5, og Jesper Thybo er også kommet fint med efter en sløj start, han ligger et halvt efter de førende med 3½.

Selvom danskerne imponerer, er der dog stadig langt op til stormesternormen på 6½, Bjørn og Jonas skal score 2½ af 4, de møder begge to GM’ere og Jesper i de sidste runder! Jesper skal lave 3 af 4, men han mangler til gengæld kun én GM’er, men altså også de to førende!

Filip Boe og Jesper Thybo i efteranalyserne i runde 5

Filip Boe har derimod haft en skidt start, tre halve er det blevet til. Men Filip kan faktisk godt nå IM-normen endnu, det kræver 3 af 4 i de sidste, en stor udfordring efter den sløje start og to stormestre forude ….

Filip Boe vandt spændende december Superlyn


Filip Boe vandt december Superlyn med 6 af 7

Indledende: Der var 16 til start, og der  blev spillet i 2 indledende 8-mandsgrupper, hvorfra de 4 bedste gik til A-finalen.  I den ene vandt Mds Boe og Lars Andersen med 6½ af 7! I den anden gruppe var Filip Boe bedst med 6 af 7, mens Kasper Hansen – han har ikke spillet seriøs skak i 5-6 år! – blev toer med 5.

Læs videre “Filip Boe vandt spændende december Superlyn”

Onsdags-EMT nov-dec: Nicolai Brondt suveræn!

Nicolai Kvist Brondt Pedersen var suveræn

Mester 1: Martin-ratingfavoritterne Matthiesen (SK68) og Bækgaard (Nordre) fik begge en rædderlig start på turneringen med hhv. ½ og 1 af 3, og samtidig kunne man se Nicolai Brondt (Skanderborg) lave lutre sejre! Herefter var løbet reelt kørt, og Nicolai kunne glide stille i mål med to halve til scoren 4 af 5, han var endda sikker på førstepladsen før sidste runde!  Bækgaard nåede med sejre i de sidste to op på en delt andenplads sammen med Jens Ramsdal, begge fik 3 points. Læs videre “Onsdags-EMT nov-dec: Nicolai Brondt suveræn!”

Præmietagere ved Aarhus Festugeturnering 2018

Aarhus Festugeturnering 2018 – SK1968s 50 års jubilæumsturnering
Præmietagerne

Stort tillykke!

1. IM Jonas Buhl Bjerre
2. FM Tobias Valentin Rostgaard

Gruppe 1
1.-2. Klaus Berg
1.-2. Mads Boe

Gruppe 2
1. Nicolai Kvist Brondt Pedersen
2.-4. WFM Esmat Susanne Guindy
2.-4. Bjarke Hautop Kristensen
2.-4. Jakob Bjerre Jensen

Gruppe 3
1.–3. Alexander Le Besq
1.-3. Nicolai Kistrup
1.-3. FM John Filip Rendboe

Gruppe 4
1. Thomas Søndergaard Thybo
2.–3. Niels Kristian Almtoft
2.-3. Peter Graves

Gruppe 5
1.–4. Jakob Kjær Glibstrup
1.–4. Steffen Cordes
1.–4. Morten Lyck Hansen
1.-4. Sebastian Sterup

Gruppe 6
1.–2. Claus Vangsgård
1.–2. Flemming Pagh

Gruppe 7
1. Phong van Nguyen
2.–4. Jenith Easwaralingam
2.–4. valdemar Mandrup Frank
2.–4. Frank Gjerning Petersen

Gruppe 8
1.–5. Jacob Bjørnskov
1.-5. Preben Justesen
1.-5. Anders Haarup
1.-5. Lasse Lukas Herskind
1.-5. Mikael Horslund

Gruppe 9
1. Svante Juul Ellemand
2. Jacob Gravers

Gruppe 10
1. Philip Uhre Knudsen
2.-4. Ture Jungberg Nielsen
2.-4. Sune Bang Ingemann
2.-4. Vitus Bondo Medhus

Gruppe 11
1. Johan Lauritsen
2. Kent Uhre Knudsen

Se alle resultater her