Carlsen – Caruana 9. parti. Onsdag d. 21/11

Med et spændende VM, til trods for ingen sejre, nærmer VM-matchen sig sin sidste afgørende fase. Vil en af VM-kombattanterne tage stikket, bringe sig i front og tvinge modstanderen frem på brættet, eller vil vi igen få en deling i porten efter et kompliceret slutspil.

Hvilken åbning kommer Carlsen med? Vil Caruana stadig kunne ryste et trick ud af ærmet? Eller vil det afslutningsvis bare minde om at spillerne forbereder sig til hurtigskak og eventuelt lynskak?

Få svaret, når Chess House åbner dørene fra kl 15 og følger 9. parti i baren ved kampstart kl. 16.

Skulle verdens to bedste ikke række spændingsmæssigt, da Norge og USA ikke er lokalt nok, så er der også rig mulighed for at opleve den stærkeste onsdags-EMT i mands minde på 1. sal i Chess House, samme dag med kampstart kl. 18:30

FRIVILLIGFEST 2018 i Friheden

KÆRE FRIVILLIG (barvagter, rengøringsfolk og andre med et Chess House ansvarsområde!)

Her i 2018 er Aarhus Europæisk Frivillighovedstad. Året bliver blandt andet brugt på at fejre, synliggøre og anerkende alle jer fantastiske frivillige ildsjæle, der bruger tid og ressourcer på at gøre en forskel for andre.

Som tak for den indsats, som du og byens mange andre frivillige har lagt i årets løb, vil Rådmand for Kultur og Borgservice Rabih Azad-Ahmad, sammen med SparNord Fonden, Aarhus Motion, Tivoli Friheden og Europæisk frivillighovedstad Aarhus 2018 gerne invitere dig og dine frivillig-kollegaer til Frivilligfest i Tivoli Friheden den 5. december – dagen som af FN er udnævnt som international frivillighedsdag. Som noget nyt i år må du invitere en ikke-frivillig ledsager med til festen.

Læs mere og tilmeld dig her

 

Julefrokost 2018

Efter endnu et spændende år i Chess House runder vi af med en god, gammeldags traditionel julefrokost fredag den 7. december!

Vi åbner kl. 18:00 og håber at se rigtig mange, inden den lækre mad serveres kl. 18:30.

MENU

Marinerede sild med karrysalat
Stegte sild i lage
Fiskefilet med citron, remolade og rejer
Leverpostej med champignon og bacon
Stegt medister med grønlangkål
Flæskesteg med rødkål
Oste med brød og smør
Ris a la mande m. kirsebærsovs
+ en overraskelse!

Læs videre “Julefrokost 2018”

‘Byg selv din hotdog’ – LYN

Fredag kl. 20.00 spiller vi en lille lynturnering (3 minutter + 2 sekunder pr. træk). 1. præmie 200,- kr. i kontanter, 2. præmie 100,- kr. gavekort til Chess House. Indskud: medlemmer 20 kr, andre 50 kr.

Fra kl. 19.00 kan man bygge sin egen hotdog til 14 kr. pr. stk. Der vil være københavner-ketchup, ristede løg, rå løg, agurkesalat med mere 🙂

Følg WM-omkampen onsdag den 30. november

På onsdag spiller Carlsen og Karjakin som bekendt omkamp i VM-matchen efter at de ordinære partier er endt 6 – 6. Der skal først spilles 4 hurtigskakpartier (25 minutter + 10 sekunder pr. træk), inden en evt. lynskak-omkamp kan komme på tale. Vi vil følge omkampen live på internettet i cafeen, til den nye verdensmester er fundet.

Der vil denne aften kunne købes en lille osteanretning med tre forskellige slags oste, flute, smør og kiks til en pris af 25,- kr. Derudover vil der være 3 æbleskiver for en 10er, røde pølser med mere.

Vær sikker på at få en osteanretning ved at bestille den HER.

Følg 6. matchparti fredag den 18. november

Chess House åbner kl. 18.30 på fredag, og kl. 20.00 starter 6. matchparti mellem verdensmester Magnus Carlsen fra Norge og udfordreren Sergey Karjakin fra Rusland. Vi følger begivenhederne live på fjernsynet.

Det vil være muligt at købe æbleskiver og gløgg til rimelige priser. Du kan reservere 3 æbleskiver til 10 kr. i alt ved at tilmelde dig arrangementet HER.

Vi holder også en lille lynturnering cirka 20.30.

Oksesteg og Lyn fredag den 4. november kl. 19.00 !!

Chess House har meget heldigt fået Poul Erik Nielsen til at træde til som gæstekok.

Menuen fastlægges først helt, når Poul Erik har kigget på udbuddet af friske råvarer i dagene op til arrangementet; men vi kan afsløre så meget, at det bliver oksesteg (filet) med tilbehør. Tilbehøret kunne være kartoffelsalat, salat og glaseret gulerod. Men som sagt forbeholder kokken sig ret til at ændre i menuen, hvis der dukker noget andet lækkert tilbehør op.

Efter middagen spiller vi en 7-runders lynturnering med 5 minutter + 2 sekunder pr. træk. Førstepræmien vil være en flaske vin og der er præmie til hver 4. deltager inklusive ratingpræmier.

Pris inklusive et glas vin, en almindelig øl eller en vand er 90 kr. for medlemmer og 120 kr. for andre.

Deltagerantallet til arrangementet er begrænset til 12 efter først til mølle princippet. Tilmeld dig HER senest den 3. november.

Lyn og Pizza onsdag den 28. september kl. 18.30 !!

Vi åbner kl. 18.00, hvor fjernsynet stilles ind på Tal Memorial i Moskva. De spiller med lang betænkningstid, så forhåbentlig er der et par partier i gang endnu på det tidspunkt. Kramnik og Anand er blandt deltagerne.

Kl. 18.30 bestiller vi pizza og spiller så de første 2-3 runder af lynturneringen med betænkningstiden 3 min + 2 sekunder pr. træk.

Derefter er pizzaerne forhåbentlig kommet og efter maden spiller vi de sidste 4-5 runder.

Den endelige turneringsform afgøres ved start, men et godt bud er 2 seksmandsgrupper, hvor der til slut er en dobbeltrundig finale med nr. 1 mod nr. 1. etc. Der spilles efter FIDE’s regler, men partierne rates ikke.

Der vil være symbolske præmier i form af et par øl/sodavand til de bedste. Der vil også være ratingpræmier.

For medlemmer af Chess House er indskuddet 20 kr, for ikke-medlemmer 50,- kr. Man betaler selvfølgelig for sin egen pizza. Man kan sagtens splejse om en pizza, det finder vi ud af kl. 18.30.

Af hensyn til borddækningen må man gerne tilmelde sig helt uforpligtende her på hjemmesiden.