Ny deltagerrekord i den 3. Superlyn

Det hele afgøres i et ægte finaleparti mellem Mads Boe (tv) og
vinderen fra sidst, Peter Grove. Grove kunne ikke gentage succes’en!

Så var der igen deltagerrekord i Superlyn, denne gang 16 deltagere – og blandt disse den regerende Danmarksmester i nærskak! Flot af Mads Andersen at stille op i et felt, hvor det er svært at undgå at tabe rating! Og rating tabte en lidt ærgerlig Mads A, nu ryger han vist under 2500 i FIDE-lynrating (grænsen havde tidligere betydning, men den er (heldigvis!) for nylig ændret til 2600!).

(Se mange flere billeder her)

Og det er et risikabelt felt at stille op i, blandt deltagerne var Mads og Filip Boe samt vinderen fra sidst, Peter Grove. Det  blev da også mellem disse fire, slaget skulle komme til at stå, det vender vi tilbage til. Men først diskede jeg kl 18.30 op med frikadeller og tagliatelle genovese, efter 10 minutter var alt udsolgt – gæsterne var åbenbart tilfredse, og der blev råhygget!

Så til det seriøse, først de indledende grupper: I Gruppe I var Mads Boe sikkerheden selv, 7 af 7! Grove fulgte tæt op med 6 af 7. De sidste to pladser gik til Per Oehlerich og Flemming Pagh. I Gruppe II var der tre sikre: Mads Andersen, Filip Boe og undertegnede – vi havnede alle på 6 af 7 og vandt over hinanden indbyrdes (Mads A over Filip etc ….!). Det fjerde mandat blev  fordelt i sidste runde, Freja Vangsgaard sneg sig med sejr ind lige foran John C. Sven formand har åbenbart udsat to flasker vin til den pige/kvinde/dame, der først slår Mads A, og det går Freja åbenbart benhårdt efter!

Så er det tid til finalegrupperne:

I Finalegruppe B var der ingen pardon, Dennis Hemdorff var favorit og indfriede det til fulde ved at score maksimum! Andenpladsen var der derimod hård kamp om, John C Christensen førte med 1 foran Anton David, som han mødte i sidste runde. Anton vandt og bragte sig dermed op på en delt 2. plads sammen med John C, begge endte på 5 points.

Finalegruppe A: Jeg var den femte højst ratede og udspillede straks min chance med tab mod Mads B og Mads A i første og tredje runde, Mads A fik sin revanche fra den indledende! Og så blev turneringen et tæt opgør mellem de fire favoritter, jeg nævnte i indledningen – ingen af dem afgav point mod de fire nederste!

Men det skal dog nævnes, at Freja var ét sekund fra det: Fra en skidt stilling snyder hun i tidnøden Filip, og det ender med Frejas K+D mod Filips K plus bønder på begge sider; desværre for Freja overskrider hun, og Filip har stadig ét sølle sekund tilbage!! Det lykkes heller ikke Freja at hjemhente vinen denne aften …

Filip og Mads B røg som ofte før fredspibe i 2. runde, og i fjerde runde blev det til remis mellem Mads og Mads.  I 5. runde taber Filip ufortjent til Grove;

men i 7. runde slår Filip så Mads A (Grove ser til)

og bringer farmand i front samme med Grove!

Og dermed har vi den situation, at Grove og Mads B fører med 5 af 6 og skal mødes, lige bagved lurer Mads A og Filip med hver 4½. Finalepartiet blev ikke specielt spændende, Mads’ tørre, solide tekniske spil afgør sikkert, og Grove overgiver sig hurtigt – Flot af gamle Boe, men det er jo ikke første gang, vi ser ham stryge til tops i en lynturnering. Filip og Mads A vinder deres partier og deler andenpladsen.

Forhåbentlig er Mads A mere hævngerrig end bange for at tabe rating, vi ser ham i alt fald gerne som deltager igen til næste superlyn, der løber af stabelen lørdag den 5. januar! Og her ser vi selvfølgelig også gerne dig deltage, der er plads til flere endnu 😉 Jeg talte med flere af de svagere spillere: De havde også haft en hyggelig aften, og det var en stor oplevelse for dem at møde topfolkene, ikke mindst Mads A!

Vi var vel færdig ved halv-elleve-tiden, og Mads B kan modtage 1. præmien!

Herefter råhyggede natteravnene til ved 1-tiden, og da jeg kom hjem i lejligheden, kom en liflig duft mig i møde fra køkkenet: Frikadeller!

Link til turneringstaller i DSU’s system, der viser rating, her.

Originaltavlerne (klik på dem for at få dem i fuld størrelse!):