FØRSTE LØRDAGSTRÆNING I CHESS HOUSE

Lørdag den 3. i pinsen var dagen, hvor Chess House lancerede fast lørdagstræning for juniorer/skoleskakspillere fra nær og fjern. Børnene, som hurtigt blev døbt ‘det beskidte dusin’, var mødt glade op med store forventninger præcis kl. 13, som var starttidspunktet. Efter en hurtig afsked med forældrene kastede alle sig ud i træningsforløbet.  Men først var der lige tid til at blive fotograferet sammen med en vaskeægte stormester fra Ungarn. Han hedder Zoltan Ribli og har været i top 10 i hele verden for en række år siden. Der var flere skoleskakspillere, der lige voksede er par centimeter, da de stod sammen med en mand af den kaliber. Stormesteren var i Chess House for at undervise nogle af de førende unge danske skaktalenter, så dem var der også lige mulighed for at hilse på. Spændende mennesker at møde, når man for nylig har sat sig for at blive endnu bedre, end hvis man kun fulgte skakundervisningen i skolen.

GM Zoltan Ribli
GM Zoltan Ribli

Først blev der snakket om, hvad børnene godt kunne tænke sig at lære; det kom der mange gode forslag ud af, som vi vil bruge både på kort og på lang sigt.  Derefter blev alle spurgt om, hvad de helst ville i gang med, teoretisk træning med Dennis Hermsdorf eller begyndertræning med Benjamin Terndrup og John C. Christensen. Da alle var trygge og følte sig placeret i de rigtige rammer, kunne forløbet gå i gang.  Efter en time var der pause og tid til frisk luft og en sodavand.

Dennis underviser
Dennis underviser

Så var tiden kommet til opgaveløsning, og i den forbindelse skal det nævnes, at Dansk Skaksalg velvilligt har støttet op om projektet og sponseret undervisningsmateriale til børnene i Chess House for ca. 4.500,00 kr. Det betyder, at vi ikke går ned på undervisningsmateriale foreløbeligt! Vi har ialt 6 forskellige typer opgavebøger på 3 forskellige niveauer, så børnene kunne bare give den gas, og det gjorde de søreme også.  Efter en time med opgaveløsning var der tid til en kort pause på trods af, at flere af børnene nægtede at stoppe med opgaverne; de havde det simpelthen for sjovt. Så skulle der sidde voksne skakspillere derude, der er gået lidt kold i opgaveløsning, skal i bare komme et smut forbi om lørdagen, så skal ungerne nok give jer rigeligt med inspiration og motivation, det er ganske enkelt smittende.

John C. C. og Benjamin
John C. C. og Benjamin

Efter pausen var der stopskak, hvor børnene spillede for fuld damp, indtil de i ny og næ blev stoppet af trænerne, så interessante stillinger kunne blive gennemgået og diskuteret. En lidt anderledes måde at træne skak på, men yderst effektivt, da diskussionerne handlede om børnenes eget spil og de tanker, der lå bag – og i enkelte tilfælde mangel på samme ;-).

Pludseligt var der gået 3,5 time, og træningen var slut for denne første gang. Mange ville gerne have fortsat, men så er det jo dejligt at vide, at på næste lørdag fortsætter vi igen, og lørdagen efter, og lørdagen efter, og …..Tak til alle for en forrygende god dag, og en fantastisk start på træningsplatformen, som vi løbende vil udbygge og udbrede i Chess House regi.

Ses vi igen på lørdag?  Det tror jeg nok, vi gør!

PS.

Gert Medom lavede en lille video, som kan ses HER.