Chess House GM Turnering Forår 2018

Efter måneders forberedelse kom dagen endelig hvor GM turneringen kunne gå i gang.

Turneringen startede med velkomst af formand Sven Christensen, der understregede at GM turneringen i Chess House både er skabt for at give danske spillere mulighed for at vinde normer, men at der også er lagt stor vægt på at spillere på højt niveau fra forskellige lande skal kunne hygge sig sig sammen i de 10 dage turneringen strækker sig over. Derefter blev Aage Danstrup Olsen introduceret som dommer i turneringen og han ridsede alle de praktiske ting op for spillerne.

CH GM 0018 runde 1

Der kom mange besøgende forbi i cafeen for at følge slagets gang i løbet af aftenen samtidig med, at der var godt gang i live chatten for alle, der fulgte med på Internettet. Thomas Vestergaard styrer under hele turneringen livetransmissionerne med hård og kyndig hånd med hjælp fra Morten Rasmussen og Mads Borup som afløsere.

Udover enorme mængder af frugt blev der disket op med tortilla til alle, så efterhånden som spillerne afsluttede partierne, kunne man spise godt og analysere kampene i ro og mag. GM’eren Aloyzas fra Lithauen, der er professionel skakspiller, diskede op med masser af gode skakhistorier og oplevelser fra den store verden og var på den måde med til at løfte stemningen yderligere en tak. Altid rart at have besøg af folk med karisma.

Den første dag bød på sejre til både Philip og Jonas og en remis til Jesper, så det var jo en fin start. Mon ikke vi vil se, at både Rasmus og Martin laver flotte comeback de kommende dage; følg med her eller kom forbi i cafeen og både nyd og bidrag til den gode stemning.

Vores hovedsponsorer, Dansk Skak Union og DSUS ( Dansk Skak Unions Støtteforening) har meddelt, at vi har fået tildelt støtte til at lave yderligere en GM Turnering i forbindelse med Festugeturneringen til efteråret. Vi betragter det som et skulderklap og en tillidserklæring, i forhold til den indsats, vi har lavet i forbindelse med turneringen vi afholder lige nu. Ligeledes vil der blive afholdt en IM Turnering i forbindelse med Chess House Summer Open med deltagelse af bl.a. 5 kvinder fra kvindelandsholdet , og forhåbentligt har også vinderen af Aam 2017, FM Jesper Mørch Lauridsen, lyst til at deltage.

Aktivitesniveauet i Chess House vil fremover fortsat være højt med mange tilbud, uanset om man er nybegynder eller topspiller.