3 X Succes i Chess House

GM-turneringens sidste to runder blev afviklet på Rosenvangskolen sammen med AaM

Vinterferien har budt på et sandt orgie af skak i Chess House. Hvis du har været med enten som deltager eller som tilskuer, håber vi, at du har fået fuld valuta for pengene; hvis du mod forventning ikke har været med, er du gået glip af nogle gode og spændende oplevelser.

GM Turneringen

GM Turneringen var på trods af, at der ikke blev vundet normer, en stor succes med god skak på højt niveau. Den kunne ikke blot følges i Chess House men også live, hvor vi selv sendte under ledelse af Thomas Vestergaard, og hvor bl.a. Chess 24 valgte at sende det på internationalt plan. Turneringen fik fin mediedækning i Danmark af bl.a. Politiken og Jyllands Posten. Vi ser frem til kommende turneringer i løbet af året, hvor der er planlagt både en IM Turnering til sommer og en GM Turnering til efteråret. Skak på højeste niveau vil også fremover være et vigtigt element i de tilbud, Chess House kommer med.

  
Vinderen Kollars modtager sin præmie   –   og her hele banden (excl. syge Jonas Bjerre)

 

Chess House Bootcamp

CH Bootcamp er et nyt initiativ for unge skakspillere på vej frem. Der blev undervist 4 dage i træk i både taktisk og positionel skak af Peter Grove og IM David Miedema. Noget må være sivet ind hos de unge mennesker, for af de 4 deltagere, der efterfølgende valgte at spille Aam, vandt alle gode placeringer og fine ratinggevinster. At være med på CH Bootcamp i vinterferien giver selvsikkerhed, overblik og bedre forståelse af spillet, og det har vi fået megen ros for af både deltagere, forældre og ikke mindst repræsentanter fra andre klubber. Vi håber på, at vi næste år kan få mere end 7 med på holdet, så endnu flere unge talenter kan få et spark fremad.

Aarhus Mesterskabet

AaM Jens Ove (th) for en gangs skyld overrasket, af Mikkel Manosris Le3xg5!?

Forløbet op til AaM var en blandet oplevelse. Med stor undren kunne vi konstatere, at der generelt var stor opbakning til turneringen fra skakspillere, der kom langvejs fra, hvorimod de “indfødte” havde svært ved at komme ud af starthullerne. Til sidst nåede vi da, ved fælles indsats med bl.a. de medarrangerende klubber, op på et antal, der var acceptabelt, men ikke prangende. Deltagerantallet skal være væsentligt større næste år, og det må vi alle være med til at bidrage til. Hvorfor? Fordi da turneringen så først kom i gang, var det en forrygende turnering i en fyldt hal, med tilskuere, livedækning, tilføjelse af GM Turneringen, der flyttede ind og var med lørdag og søndag, og hvor der blev spillet et hav af supergode skakpartier. IM Jens Ove Fries løb med sejren i øverste klasse og dermed også den enorme og flotte vandrepokal, der fremover vil blive udstillet i Chess House.  Vandrepokalen er sponsoreret af Lasertime og Chess House i fællesskab. Så kort og godt var AaM en stor succes, men vi skal bare have mange flere med til at nyde og deltage i oplevelsen.

Der var godt gang i analyselokalet, her søndag først på eftermiddagen

Det var så 3 flotte og velafholdte arrangementer på stribe

Chess House har endnu en gang bevist, at med en styrke på ca. 40 frivillige – og flere er velkomne – er vi i stand til at løfte større og større opgaver endda på samme tid. En kæmpe tak til alle, der har knoklet med at få det til at lykkes, jeres indsats er værdsat og altafgørende for, at vi også fremover kan lave nogle af landets bedste skakaktiviteter. Ligeledes en stor tak til alle sponsorer, gæster og andre interesserede. Arbejdet for skakken i Danmark fortsætter med uformindsket kraft, og vi har mange nye projekter under opsejling i 2018/2019, så følg med, deltag og glæd jer!