Super SuperLyn! Peter Heine var suveræn


Han kom, han så, han sejrede! Heine var suveræn

Deltagerantallet til martsudgaven af Superlyn eksploderede hen sidst på ugen, og ikke mindst glædede vi os over, at Peter Heine der netop var kommet til Danmark valgte at stille op, og det trak åbenbart også mange andre stærke navne til, såsom Mads og Filip Boe, Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre, Jackie Andersen, Peter Grove, Pelle Bank og Lars Hansen!

 Uden mad og drikke … jeg serverede over 20 portioner Chili con carne

Folk blev spist af, og turneringsleder Per Oehlerich fik styr på tropperne, og de 32 deltagere blev delt ind i fire 8-mandsgrupper, de to første i hver gruppe ville kvalificere sig til Finalegruppe A, nr 3 og 4 til Finalegruppe B … etc. Og lidt over halv otte kom vi så i gang!

Stort set alle topseedede nåede frem til A-finalen, mens Pelle Bank, Lars Hansen og undertegnede som forventet blev forvist til B-finalen! Her fik vi også besøg af Jens Fogh, der var tæt på A-finalen, men han tabte dog en omkampsrunde mod Jonas Bjerre og Bjørn Ochsner. Du kan se resultaterne af de indledende runder allernederst i artiklen.

Finalegruppe A: Mads Boe har ofte spillet Heine et puds i lyn, men her blev han sat på plads allerede i 2. runde, og han kom ikke til at spille nogen rolle i toppen denne aften. Også farlige Jackie Andersen måtte ned mod Heine, men Bjørn Ochsner holdt trit med Heine, og i sjette runde kom så topopgøret mellem de to max’ister:

Peter Heine viser hvor skabet skal stå, Bjørn Ochsner bliver udspillet

Heine vinder også i sidste runde, og selvom Bjørn igen taber – nu til Jonas Bjerre – så beholder han dog den præmiegivende andenplads, mens Jonas bliver nr 3.

Finalegruppe B: Jens Fogh, der missede A-finalen, viser sig suveræn i gruppen, som han vinder med 6 af 7 uden tab! For mig klart dagens store overraskelse, han vinder foran Pelle Bank med 5½ og Lars Hansen med 5. Unge Anna Hedelykke er også nået til B-finalen og vinder to partier og spiller ét remis! Vil du vide mod hvem, må du studere tavlerne :-/

Finalegruppe C bliver domineret af to Nordre-spillere: Steen “Fup” Christensen er stærkest og vinder med 6½, remisen er mod Dennis Hemdorff, der afgiver yderligere en halv og derfor bliver nr 2. Endelig bliver en meget jævnbyrdig juniorpræget Finalegruppe D vundet af Christian Emil Frambøll, mens tre andre juniorer må dele andenpladsen: Bjarke Hellemann, Filip Holm og Kris Hedelykke.

     
Peter Heine modtager den velfortjente 1. præmie  –  og her smiler han sammen med nr 2 Bjørn Ochsner!

Men selv efter præmieoverrækkelsen var der liv og glade dage i slyngelstuen, der spilles revanchelyn og børneskak, og den sidste lynturnering rinder ud kl halv to, og vi finder alle hjemad efter en forrygende aften i Chess House!

Link til billeder her.

 

Først finalegrupperne:

 

Og så de indledende grupper:

 

… og endelig link til de ratede turneringstavler.