Ny kandidat til bestyrelsen i Chess House

I forbindelse med, at Peter Grove udtræder af bestyrelsen efter en flot indsats i Chess House for at kunne fokusere på at afslutte hans uddannelse, er det blevet aktuelt med et nyt medlem af bestyrelsen, og vi er så heldige og privilegerede at have en kandidat, som både kan skabe energi og friske ideer i bestyrelsesarbejdet i forhold til Chess House. Najiba har selv skrevet en beskrivelse af hvad hun kan og hvilken baggrund hun har, men med det kendskab vi har til hende både fra Skoleskakken og i forbindelse med kvindeskak initiativet i Chess House, fortjener hun de varmeste anbefalinger. På vegne af bestyrelsen håber vi at i tager godt imod hende.

Sven Christensen,
Formand i Chess House

Jeg hedder Najiba Akbari og er 23 år. Til daglig læser jeg Statskundskab på Aarhus universitet og arbejder på TrygFondens Børneforskningscenter. Jeg vil gerne stille op til bestyrelsen i Foreningen Chess House, fordi jeg gerne vil bringe et nyt frisk pust til Chess House. Derudover har jeg en del års erfaring med bestyrelses- og frivilligt arbejde. Jeg har arbejdet frivilligt for Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Skanderborg kommune siden 2010 og har siddet i bestyrelsen fra 2014-17, hvor jeg både har deltaget i det organisatoriske arbejde, samt været med til at arrangere og deltage i utallige aktiviteter for flygtninge. Siden 2017 har jeg været frivillig skribent på Kandestøberen – et Institutblad ved Statskundskab. Ud over at skrive portrætter af forskellige forskere, debatindlæg og klummer hver måned, indgår jeg også i redaktionen. I slutningen af 2017 var jeg med til at oprette en faglig forening, Politologisk Perspektiv, hvis formål er at engagere flere til samfundsfaglig debat og politologisk forskning. Her sidder jeg i bestyrelsen, arbejder med PR og arrangerer bl.a. offentlige debatter mellem politikker og forsker. Til sidst sidder jeg i bestyrelsen i Danish Afghan Rebuilding International Organization (DARIO), hvis formål er at yde aktiv humanitær hjælp til ofrene for krigshandlingerne i Afghanistan. Jeg er især stolt over at have været med til at skrive og illustrere 10 børnebøger på Pashto, som snart bliver trykt og sendt til hårdramte områder i Afghanistan. Således kan vi fremme børns læring og bekæmpe analfabetisme.

Hvis jeg bliver valgt til bestyrelsen i Chess House, vil jeg arbejde med stort engagement og gåpåmod. Jeg er ikke den bedste til skak, men det holder mig ikke fra at elske spillet.

Najiba